Hotel in Bangkok, waar let je op?

Ben je op zoek naar een hotel in Bangkok? Dan moet je er rekening mee houden dat er tussen de hotels in Bangkok een groot verschil onderling is. Dit betekend niet alleen dat kamers wellicht groter, en bedden zachter zijn, maar ook dat er veel verschil zit tussen de prijs die er per nacht berekend wordt.

Het is dus belangrijk om van te voren te weten wat je budget is en wat voor soort hotel je daarbij verwacht.

Een hostel in Bangkok

Vaak is een hostel de goedkoopste optie, omdat Bangkok een grote stad is zijn deze daar ook in overvloed. Een hostel wordt niet alleen gekozen voor de prijs, maar vaak ook omdat daar een socialere sfeer hangt dan in bijvoorbeeld een eigen privé hotelkamer. Ben je echter erg gericht op je privacy en rust? Dan kan je toch beter een hotel overwegen. Afhankelijk van het aantal luxe dat je zoekt kan deze in Bangkok ook redelijk betaalbaar uit de hoek komen.

hotel in Bangkok, een hostel
source: http://www.onedaybkk.com/

Een nacht in een hostel kan al geboekt worden onder de €10.

3 Sterren hotel in Bangkok

Voor de Europese richtlijnen betekend dat een hotel een 3 sterren hotel vernoemd mag worden als het hotel beschikt over alle eisen van een 1 of 2 sterren hotel en dat de receptie minimaal 14 uur per dag open is. Er moet een loungeruimte aanwezig is bij de receptie en er thee en water op de kamer aangeboden worden. Verder moet de kamer bijvoorbeeld voorzien zijn van telefoon, een haardroger, waszak, tissues en een passpiegel. Ook moet een hotelgast op verzoek een extra kussen of bagageservice kunnen krijgen.

Een 3 sterren hotel in Bangkok is vaak al te boeken onder de €20 per nacht. Let echter wel tijdens het zoeken goed op de locatie. Goedkopere hotels willen nog wel eens een nadelige ligging hebben waardoor je als vervolg veel kwijt bent aan vervoerskosten tijdens jouw verblijf.

4 Sterren Hotels in Bangkok

Wanneer een hotel alle eisen heeft van een 3 sterren hotel, moet er nog wat luxe bijkomen om als 4 sterren hotel door te mogen gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan roomservice die 16 uur per dag te bestellen is en een kamer voorzien met een badjas en slippers. Natuurlijk moet er ook extra ruimte in de kamer aanwezig voor de gast.

hotel in Bangkok
Source: https://www.chateaubkk.com/

Omdat het verschil tussen 3 en 4 sterren dus niet al te groot bij een hotel in Bangkok, liggen de prijzen per nacht ook redelijk dicht bij elkaar in Bangkok. Ook bij 4 sterren hotels moet er vaak nog op de locatie gelet worden voordat je een boeking maakt.

5 Sterren Hotels in Bangkok

Als laatste gaan wij iets dieper in op wat je ongeveer van een 5 sterren hotel in Bangkok mag verwachten. Omdat 5 sterren de hoogste classificatie is, is er een groot verschil onderling. Enkele eisen die gesteld worden aan 5 sterren zijn:

  • 24 uur receptie
  • Meertalige receptionisten
  • Aanwezigheid van parkeerservice en een loopjongen
  • Persoonlijke ontvangst of een welkoms geschenk op de kamer
  • Een minibar op de kamer
  • Wifi
  • Een snelle strijkservice
  • Schoonmaak twee keer per dag op verzoek

de prijs per nacht voor een 5 sterren hotel in Bangkok begint vaak rond de €70, maar voor de meest luxe hotels kan de prijs oplopen tot over de €600 per nacht.

Benieuwd naar 5 sterren hotels in Bangkok? Lees dan hier verder.