Vliegtickets naar Bangkok

Vliegtickets naar Bangkok

Het plannen van je vakantie begint natuurlijk met de aankoop van vliegtickets naar Bangkok. Op internet stuit je al snel op meerdere mogelijkheden voor het boeken van je tickets. Zo is er vaak de optie om vlucht en hotel te combineren in 1 pakket waarbij vaak een goedkopere prijs geboden kan worden. Het scheelt voor de boeker ook het nodige uitzoekwerk omdat je zo de hele reis in één keer geregeld hebt.

Echter kan het in sommige gevallen aantrekkelijker zijn om zelf los de vliegtickets naar Bangkok te boeken omdat je dan meer keuze vrijheid krijgt en makkelijker meerdere hotels in verschillende gebieden kan boeken. Ook kan je op deze manier rechtstreeks bij de hotels/luchtvaartmaatschappijen boeken zodat er geen sprake is van een tussenpersoon.

Voordelig vliegtickets naar Bangkok te boeken

Er gaan veel theorieën in de ronde over wanneer je het beste een vakantie kan boeken. Het meest voorkomende advies is om dit tussen 90 en 30 dagen voor vertrek te doen. Tussen deze periode zouden de meeste vliegtickets namelijk het goedkoopste zijn. Zo zouden last minute vakanties dus helemaal niet zo voordelig zijn als ze soms lijken. Wat betreft de meest voordeligste dag van de week om de vliegtickets naar Bangkok te boeken? De meeste onderzoeken wijzen uit naar een Dinsdag. Maar er zullen natuurlijk altijd uitzondering zijn.

Rechtstreekse vliegtickets naar Bangkok

Een rechtstreekse vlucht naar Bangkok scheelt vaak behoorlijk wat tijd, echter kunnen vliegtickets naar Bangkok hierdoor duurder uitvallen.

Vliegtickets naar Bangkok met tussenstop

Het kiezen van een tussenstop heeft voor veel reizigers de voorkeur. Niet omdat je vaak op deze manier geld bespaart, even je benen kan strekken maar ook omdat je dan een extra stad aan je vakantie kan toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stop in Dubai? Vaak bieden deze steden een snelle verbinding naar de stad en/of een 24 uurs visum.

Wanneer reizen naar Bangkok?

Net zoals de meeste steden in Azië heeft ook Bangkok in Thailand verschillende seizoenen. Het zal er vanzelfsprekend nooit sneeuwen of zo koud worden zoals hier in Nederland, maar het kan er qua regen behoorlijk nat worden in bepaalde periodes. In de stad zelf veroorzaakt dit wel eens overstromingen op de wegen, iets waar je als toerist waarschijnlijk weinig last van zal hebben. Naast het regenseizoen is er ook een droogteseizoen, dit is vaak het seizoen waarin de meeste toeristen naar Bangkok gaan, het enige nadeel van dit seizoen is dat de smog aardig blijft hangen. Voor mensen met o.a. astma of huidcomplicaties kan dit een probleem veroorzaken. Plan dus van te voren goed de datum waarin jij jouw vliegtickets naar Bangkok boekt. Voor meer informatie over de seizoenen en het weer wijs ik je door naar deze pagina.